Zoek Advies

Soorten CV's

Elk CV is persoonlijk en uniek. Maar de overeenkomst is dat ze allemaal één doel hebben: het trekken van de aandacht van de recruiter. Dit kan op verschillende manieren. Hier zullen we verschillende soorten CV de revue laten passeren.

Indeling volgens chronologie
De meeste CV’s worden opgesteld in een antichronologische volgorde. Dat wil zeggen dat je meest recent werkzaamheden bovenaan staan en dat je vervolgens terugwerkt in de tijd. Dit vergemakkelijkt het werk van de recruiter, aangezien hij meteen een beeld krijgt van waar jij je op dit moment professioneel gezien bevindt.

Een indeling op datum valt aan te raden voor mensen die een vrij constante en rechtlijnige loopbaan hebben gehad, waarin ze steeds een stapje gegroeid zijn.

Als je voor deze opmaak kiest, zorg er dan voor dat je zeker geen enkel gat laat vallen in het verloop van je werkleven, want dit zal alleen maar vragen oproepen. Heb je toch een gat, geef daar dan een goede reden voor (bijvoorbeeld een wereldreis). Vergeet ook niet dat je de antichronologische volgorde ook binnen de andere onderdelen moet aanhouden om de consistentie van je CV te bewaren.

Als je carrière geen logisch of rechtlijnig pad gevolgd heeft, kun je je CV beter gaan ordenen volgens je bekwaamheden of talenten. Het voordeel van deze aanpak is dat je gemakkelijker een overzicht kunt geven van wat jouw vaardigheden zijn. Dit kun je dan gaan afstemmen op het soort functie waarvoor je solliciteert.

Deze indeling is aan te raden voor mensen die een eerder chaotisch werkverleden hebben, die een tijdje werkloos geweest zijn of die verschillende banen uitgeoefend hebben voor een zelfde werkgever.

Deze optie weerhoudt je natuurlijk niet om de grootste fasen van je carrière of van je opleiding in volgorde weer te geven. Je kunt hier bijvoorbeeld de antichronologische volgorde gebruiken om het geheel leesbaar te maken.

Een heel ander soort CV is de digitaal CV. Dit type wint steeds meer aan populariteit. Niet alleen bij de werkzoekende maar ook bij de recruiter. Volgens een onderzoek van het Engelse recruitmentbureau Reed bleek dat 78 procent van de 400 ondervraagde recruiters de voorkeur geeft aan een kandidaat met een digitaal CV, indien er sprake is van gelijke geschiktheid. Tweederde zegt een voorkeur te hebben voor kandidaten met digitale CV’s als er geselecteerd moet worden voor een sollicitatiegesprek.

Zowel praktische als emotionele redenen liggen ten grondslag aan de keuze voor een CV per e-mail. Recruiters zeggen dat het veel sneller en efficiënter is om digitale CV’s te behandelen. Daarnaast menen de recruiters dat iemand met een digitaal CV aangeeft met de tijd mee te gaan. Papieren CV’s wekken de indruk dat de kandidaat niet goed met computers kan om gaan, aldus eenderde van de ondervraagden.

Een digitaal CV heb je in twee soorten: een CV via e-mail of een CV die is ingevuld via een vacaturesite.

E-mail
Met een CV per e-mail wordt bedoeld dat je je CV die je met een tekstverwerker hebt gemaakt eenvoudig als attachment per e-mail verstuurt. Je kunt dit gewoon in een Word-bestand doen, maar bijvoorbeeld ook als pdf-bestand met Acrobat Reader.
Een CV per e-mail heeft als voordeel dat het versturen een stuk sneller gaat. Daarnaast zeggen veel recruiters dat een digitaal CV aangeeft dat een werkzoekende met de tijd meegaat.

Vacaturesite
Een andere vorm van een digitaal CV is de CV die je op de diverse vacaturesites kunt invullen. Hierbij is er meestal een standaard opmaak die je alleen maar hoeft te volgen. Werkzoekenden vinden het soms vervelend dat ze al die vragen moeten invullen, maar het grote voordeel is dat een recruiter nu heel snel een indruk van diegene kan krijgen, maar vooral ook eenvoudig op trefwoord kan zoeken. Doordat alle online CV’s dezelfde opmaak hebben, maakt het het zoeken voor de recruiter naar een geschikte kandidaat veel eenvoudiger. En snelheid en eenvoud is wat de recruiter nodig heeft.

Recentste jobs

IMPACT
Posted: 07/27/2016
Bree, 3960
TecQuality Sint-Niklaas TecQ
Posted: 07/27/2016
Lokeren, 9160
Robert Half Belgium
Posted: 07/27/2016
Antwerp
Unique Office
Posted: 07/27/2016
WATERLOO, 1410
ZTE Belgium
Posted: 07/27/2016
Brussels, 1200

Meer resultaten op maat?  Update je profiel

 
 
 

Monster Partners

Salesplaza
Sales jobs in België
Traininginfo
Professionele opleidingen
Assistantclub
Het startpunt voor assistenten en secretaresses

Monster Partners

Balingua
Online taalbad
HRMinfo
HR jobs in België
Loonwijzer
Bereken je salaris

Sollicitatiestrategie

Welk bedrijf past bij jou?
Welke soort organisatie bij jou past ligt aan je persoonlijkheid, smaak en je ervaring.

CV's en sollicitatiebrieven

CV en sollicitatiebrief
Kies je voor een lossere schrijfstijl? Of geef je liever een heel ernstige indruk?

Voor kandidaten

Loonwijzer
Bereken je salaris met de Monster Loonwijzer.
Opleidingen
Zoek een opleiding.
Jobs via Twitter
Volg Monster via Twitter.
Jobs op je iPhone
Download de Monster app en vind je ideale job, waar je ook bent.
Jobs op je iPad
Vingervlug naar je nieuwe job met de Monster app voor iPad.
Jobs op je Android
Installeer de app en vind je nieuwe job, waar je ook bent.

Voor werkgevers

Career Ad Network
Bereik actieve en passieve kandidaten met de juiste vacatures op honderden sites .
Marktmonitor
Trends op de Belgische arbeidsmarkt.
Monster Employment Index
Een maandelijkse analyse van miljoenen online jobs in Europa.
Productgamma
Producten en diensten van Monster.be.
Waarom Monster.be
Vind de perfecte match met Monster.be.
Waarom online recruitment
De belangrijkste voordelen van online recruitment.

Social Media

Monster op Facebook
Volg Monster.be op Facebook.
Monster via Twitter
Volg Monster.be via Twitter.
Ontvang jobs via Twitter
Volg de Monster Tweets die het best aansluiten bij jouw zoekcriteria.
Monster YouTube
Volg Monster.be op YouTube.

Andere nuttige links

Bedrijfspresentaties
Deze bedrijven werven aan!
Persruimte
Monster in de pers.
Virtual Job Fair
De virtuele jobbeurs van Monster.be.
Zoek jobs:
Voor werkgevers: Vacatures plaatsen | CV zoeken
Over Monster | Werken bij Monster | Info | Persruimte | Monster Netwerk
Algemene gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | Help | Security | Contacteer ons | Sitemap| Mobile
©2016 Monster.be - Alle rechten voorbehouden - U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 MWW - V: 2016.15.0.119-205
eTrustLogo